Tíz évvel ezelőtt egy különleges kommandó egység tagjait elítélték egy általuk el nem követett bűntény miatt, ám az ítélet kihirdetése előtt sikerült megszökniük. A kormány máig is körözi őket, de szerencsés módon mindig találnak kibúvót. Ha bármilyen megoldhatatlannak tűnő problémája van és véletlenül sikerül megtalálnia őket, talán önt is kisegíti A szupercsapat

Így szólt a sorozat főcíme magyarul, mely eredetileg 1983-tól 1987-ig futott az amerikai NBC tévécsatornán. A koncepció nem volt bonyolult: a négy szökésben lévő katona ott segített az arra rászorulóknak saját készítésű fegyvereikkel és járművükkel, ahol tudtak. Volt benne minden, ami a 80-as évek tipikus akciófilmjeiből nem hiányozhatott: helikopterek, fegyverek, valamint az ezeket használó meseszerű hősök, köztük Mr. T-vel.

Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 1

A jobb oldali színész Mr. T

Az ikonikus karakter vezette a csapat furgonját is, melyből mára kultikus filmes járgány lett. Egy kéttonnás GMC-ről van szó, mely fekete, szürke és piros színekben tündököl, belsejében pedig ott vannak a használatra kész géppuskák.

Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 2
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 3

Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot

Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot

Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 17
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 18
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 19
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 20
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 21
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 22
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 23
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 24
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 25
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 26
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 27
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 28
Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 29
Fotó megosztása:

Egy ilyen autó kerül kalapács alá az arizonai Scottsdale-ben január 23-án, a Scottsdale árverésen. Ez az egyike annak a hat hivatalos Szupercsapat-autónak, mellyel a Universal az Egyesült Államok és Kanada városait járva népszerűsítette a sorozatot, sikerrel. Emiatt mentek is vele rendesen, órája szerint eddig 90297 mérföldet (145 318 kilométert).

Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 30

Habár a hűtőrácson a GMC felirat szerepel, valójában egy átalakított Chevrolet-furgonról van szó, mely a képek alapján kívülről remek állapotban található. Az autónak nincs kikiáltási ára, így ha kevesen érdeklődnek iránta, egy szerencsés vásárló akár viszonylag olcsón is hozzájuthat. Ezt azonban kötve hisszük, hiszen mégiscsak egy kultikus négykerekűről van szó.

Eladó a furgon, ami naggyá tette a Szupercsapatot 31