Ma már megosztottunk egy Porsche Panamera Turbo S-ről készült videót, amiben a német luxuslakosztály pokoli magabiztossággal száguld 300 km/óra felett. Olyan stabil, hogy a könyöklőre rakhatnánk egy forró kávéval teletöltött csészét, nem ömlene az ülönkbe. 

Steril, tökéletes, elképesztő.

Ez a Trabant viszont más liga, egy másfajta élmény, és annyi biztos, hogy sokkal-sokkal intenzívebb. Bizonyítja, hogy a Volkswagen Polóból átemelt 1,6 literes GTI motor 120 lóereje is elég lehet az adrenalinpumpáló élményhez, csak egy Trabant karosszériájába kell beépíteni.

Nem tudjuk mennyivel megy, mert a kilométeróra mutatója bőven leszalad a skáláról – a videó állítása szerint a tempó: 215 km/óra,

A tulajdonos Instagram oldalán akad pár kép is az egyedi Trabantról. A négyütemű modell került átépítésre, jól látszik, hogy nem állt meg a motorcserénél az átalakítás, az utasteret bukócsövekkel erősítették meg, és a gyári ülések helyére is komolyabb darabok kerültek.

Életre szóló élmény egy Trabantban – 200 km/óra felett leforog a kilométeróra 1Életre szóló élmény egy Trabantban – 200 km/óra felett leforog a kilométeróra 2Életre szóló élmény egy Trabantban – 200 km/óra felett leforog a kilométeróra 3