Már 1919-ben, alapítása évében megkezdte az 1921-ben bemutatkozott 3-Litre fejlesztését a Bentley, 1929-ig összesen 1600 darab készült belőle. Épp ezért történelmi jelentőségű, hogy a jövőre 100. születésnapját ünneplő modellből a 594-es számú felbukkant a DMHistroics árverésén.

A mérőóra tanúsága szerint alig több mint 20 ezer kilométer tettek meg vele, de több tulajdonosa is volt a 97 éves 3-Litre-nek. Természetesen számos felújításon átesett, melynek során szinte gyári állapotába állították vissza. Külső megjelenését friss, fekete színű átfestéssel, felújított lámpákkal és kerekekkel dobták fel, az utastérben pedig határozottan a vörös bőrbelső dominál.

Azt sem engedték át az enyészettnek, amit a történelmi Bentley karosszériája rejt, azaz a 3,0 literes, soros négyhengeres motort. Újjáépített mágnesszelepeket, korhű kipufogót, üzemanyag-ellátó rendszert, karburátorokat és négyfokozatú sebességváltót is kapott a legendás brit gyártó első modelljének egy darabja.

Az eladó elmondása szerint álomszerűen fut a 3-Litre, és tényleg csak arra vár, hogy valaki visszavigye az utakra az autógyártás történelmének egy szeletét. Ehhez azonban feneketlen pénztárcával kell rendelkeznie a szerencsés illetőnek: 285 ezer fontért, vagyis nem kevesebb mint 110 millió forintért vihető el.