Már 1919-ben, alapítása évében megkezdte az 1921-ben bemutatkozott 3-Litre fejlesztését a Bentley, 1929-ig összesen 1600 darab készült belőle. Épp ezért történelmi jelentőségű, hogy a jövőre 100. születésnapját ünneplő modellből a 594-es számú felbukkant a DMHistroics árverésén.

A mérőóra tanúsága szerint alig több mint 20 ezer kilométer tettek meg vele, de több tulajdonosa is volt a 97 éves 3-Litre-nek. Természetesen számos felújításon átesett, melynek során szinte gyári állapotába állították vissza. Külső megjelenését friss, fekete színű átfestéssel, felújított lámpákkal és kerekekkel dobták fel, az utastérben pedig határozottan a vörös bőrbelső dominál.

Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába 1
Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába 2

Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába

Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába

Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába 9
Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába 10
Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába 11
Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába 12
Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába 13
Ezzel az autóval visszarepülsz az autóipar őskorába 14
Fotó megosztása:

Azt sem engedték át az enyészettnek, amit a történelmi Bentley karosszériája rejt, azaz a 3,0 literes, soros négyhengeres motort. Újjáépített mágnesszelepeket, korhű kipufogót, üzemanyag-ellátó rendszert, karburátorokat és négyfokozatú sebességváltót is kapott a legendás brit gyártó első modelljének egy darabja.

Az eladó elmondása szerint álomszerűen fut a 3-Litre, és tényleg csak arra vár, hogy valaki visszavigye az utakra az autógyártás történelmének egy szeletét. Ehhez azonban feneketlen pénztárcával kell rendelkeznie a szerencsés illetőnek: 285 ezer fontért, vagyis nem kevesebb mint 110 millió forintért vihető el.