A veteránozás legmélyebb bugyraiban nincs menthetetlen roncs. Bárminek nekiállnak az autóépítő mesterek, szó szerint egy kupac rozsdát is nagy kedvvel kezdenek el reszelni.

Ehhez csak eredetinek kell lennie a teljességgel használhatatlan roncsnak. Újjáépíthetik akár a 99 százalékát, a gyári alvázszám és egyéb adattáblák megléte úgy megnöveli az értékét, hogy megéri a befektetett munka. 

Így lehet, hogy a képeken látható, 1965-ös Ford Mustang Fastback motor és beltér nélkül, gyakorlatilag egy elhagyott patkányfészekként is megér 1,2 millió forintot. Legalábbis ennyit ajánlottak érte a bejegyzés írásakor az Ebay licitjén, tehát lehet, hogy azóta még feljebb kúszott az ár.

Ez a Ford Mustang bizonyítja, hogy néha egy kupac rozsdának is van értéke 1Ez a Ford Mustang bizonyítja, hogy néha egy kupac rozsdának is van értéke 2

Innen nézve furcsa, hogy bárki is belevágna egy ilyen gigászi restaurálásba, amikor az 1965-ös Mustangoktól nemigen hemzsegő Mobile.de oldalán is akadnak már használható, motorral, váltóval, egységes karosszériával rendelkező darabok 6-7 millió forintért. 

Ez a Ford Mustang bizonyítja, hogy néha egy kupac rozsdának is van értéke 3Ez a Ford Mustang bizonyítja, hogy néha egy kupac rozsdának is van értéke 4Ez a Ford Mustang bizonyítja, hogy néha egy kupac rozsdának is van értéke 5Ez a Ford Mustang bizonyítja, hogy néha egy kupac rozsdának is van értéke 6