A kedd esti órákban egy balesethez riasztották a rendőröket az Oregon államában található Corvallisban, melyben egy Tesla Model 3 sofőrje volt érintett, aki előbb egy villanypóznának ütközött, majd két fát és egy telefonfülkét is letarolt. A vizsgálat során a rendőrök megállapították, a férfi nagyjából 160 kilométer/órával haladt, amikor történt a baleset.

Nagyobb bonyodalmat okozott a karambolozó Tesla, mint gondolnád 1

Az még hagyján, hogy felismerhetetlenné vált a Tesla az ütközés következtében, akkumulátor-cellái azonban az egész környéket beterítették. Két, a baleset helyszínéhez közel eső ház ablakait is betörte, az egyik esetben raádásul egy ágyra hullottak, így az lángra kapott, míg egy másik házban az egyik helyi lakos ölébe potyogtak.

Nagy erőkkel fogtak neki a helyi egyenruhások az elszabadult akkumulátor-cellák begyűjtésének, azok ugyanis veszélyesek: akár 24 órán képesek melegek maradni, miközben mérgező füstök és anyagok szabadulhatnak fel belőlük.

Nagyobb bonyodalmat okozott a karambolozó Tesla, mint gondolnád 2

Az egyik leszakadt kerék pedig egy kétemeletes ház falának vágódott neki, ami miatt a falban futó vízvezetékek elszakadtak, így a fürdőszoba tönkrement, míg a ház egy részét elárasztotta a víz.

Kábítószer, vélhetően marihuána befolyása alatt állt a sofőr. Dylan Milota ugyan nem sérült meg, de nem is tudott megszökni a rendőrök elől. A férfinek kábítószer-fogyasztás, cserbenhagyás, másodfokú károkozás, veszélyes vezetés, valamint gondatlan veszélyeztetés miatt kell majd felelnie, egyelőre ezek gyanújával vizsgálják.

Nagyobb bonyodalmat okozott a karambolozó Tesla, mint gondolnád 3