A hátsó utasokat mindig figyelmeztetni kell, hogy kössék be az övet? A sötétben mindig csak kaparászol, de nem találod az övcsatot amikor a gyerekülést/hordozót próbálod bekötni? Szeretnél valami igazán 2020-as, már-már sci-fi-filmeket idéző dolgot az autóba? A Škoda nemrég bemutatta a világtó biztonsági övcsatot.

Nem kizárt, hogy most megreformálták a biztonsági övet 1

Fotó: twitter.com/SKODAUK_Media

Hogyan működik? Az övcsat kioldója alá egy LED-et szereltek, amely fehéren világít, ha épp senki nem utazik az adott ülésen, ha pedig beültek, de nem kötötték be magukat, akkor piros fény figyelmeztet arra, hogy valamit elfelejtettek. Amikor bekattant az öv a helyére, a fény zöldre vált.

Mi ez, ha nem piszok menő? Plusz az sem elhanyagolható, hogy éjszaka sokkal jobban látni, hová is kell dugni az övcsatlakozót.

Nem kizárt, hogy most megreformálták a biztonsági övet 2

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül be a szabadalom a Škodákba (ha bekerül egyáltalán), de mi szeretettel várjuk az újdonságot.

De tudunk még újdonsággal szolgálni biztonságiöv-fronton. Mutatunk még két olyan megoldást, amitől jó eséllyel eldobod az agyad, hogy erre eddig még nem gondoltál.