Nem mindennapi eset történt a Sao Paulo Motor Racing Championship negyedik fordulójában, Brazíliában. A közvetítésen jól látszott, hogy egy teljesen idegen autó halad a célegyenesben. A civil MINI Cooper sofőrje már csak akkor jött rá, hogy rossz helyen jár, amikor a pályán volt.

Így leparkolt, és megvárta, amíg jön a biztonsági autó, elhárítva ezzel az életveszélyt. A fehér MINI-t vezető 29 éves Renata Monti azt nyilatkozta a sajnálatos eset után, hogy épp az interlagosi pálya mellett rendezett legális gyorsulási versenyen vett részt, ahol futama után eltévedt a komplexum területén. 

Kanyar kanyart követett, és egy forduló után már a nagy pályán is volt az autójával. Állítása szerint se lezárt kapuval, se sorompóval, se figyelmeztető táblával nem találkozott.  A hivatalos szervek természetesen elkezdték az ügy kivizsgálását, ilyen eset nem fordulhat elő futam közben egy versenypályán, ennek megelőzése a rendezvény szervezőinek, a pályabíróknak a felelőssége, nem a helyszínen kavargó autósé.