Lassan már egy csokorra való is összejön a hét büntetőfékezéseiből. Szerdán délelőtt egy audisnak az agya szállt el az M1-M7-es autópálya bevezetőjén, satura fékezett a mögötte haladó előtt, azzal kis híján komoly balesetet okozva. A minap pedig egy kevésbé forgalmas úton, a 81106-oson gurult el egy másik sofőr gyógyszere.

A felvételt készítő autós épp Pátyról tartott Biatorbágyra, amikor szeretett volna megelőzni egy Ford Focus kombit, amely, ahogy a Bp-i Autósok Közösségének pórul járt olvasója fogalmaz, kényelmesen haladt, emellett a záróvonalat is többször érintette, bal oldali kerekeivel néha át is ment a szembejövő sávba.

Az ominózus szakaszon 90 kilométer/óra volt a megengedett sebesség, az autós pedig 60-65 helyett 80 kilométer/órával szeretett volna haladni. „Indult az előzés, de hirtelen rámhúzta a kormányt a Ford sofőrje, miáltal hangjelzést adtam és fékeztem, mert veszélyesnek találtam a szituációt. Sikerült visszamennem mögé, mert jelentősen vesztettem a sebességemből és messzebb szemből is feltűntek” – jegyzi meg a videó készítője, aki épp a gyerekeiért sietett volna az iskolába.

A Ford Focus sofőrje a dudálás hatására próbálta gátolni az előzést, majd jött a büntetőfékezés, ami miatt a szülőnek is meg kellett állnia, akinek aztán a mögötte jövő is nekiment. A fordos önbíráskodó tettét azzal magyarázta, hogy szerinte az adott szakaszon tilos előzni, habár az olvasó állítása szerint semmilyen erre utaló jelzés nincs, ismeri a környéket.

Az incidensbe belekeveredő harmadik autós is arra kérte a „büntetőfékezőt”, hogy ne hajtson el a helyszínről, merthogy balesetet okozott, de ennek ellenére cserbenhagyta társait. A bajba kerültek értesítették a rendőrséget az esetről, a Pátyról kiérkező egyenruhás pedig elkérte a felvételt – úgy tudni, a Ford vezetője ellen büntetőeljárás indult a Budaörsi Rendőrkapitányságon.