Hosszútávú versenyekre vagy belépő szintű versenyautónak a legjobb a BMW M2 CS Racing, leginkább az ára és a vezethetősége miatt. Az M2 CS kipakolt és versenyzésre felkészített változatát 95 ezer euróért (több mint 34 millió forint) adja a BMW és kifejezetten úgy fejlesztették, hogy ne csak rutinos pilótáknak legyen öröm, hanem azoknak is, akik még nem olyan régen kóstolgatják a futamok világát.

Ez itt az olcsó BMW versenyautó 1

2979 köbcentis, biturbó sorhatosa (S55) beállítástól vagy szabályoktól függően 280 vagy 365 lóerős, a maximális nyomatéka pedig 550 Nm. Ehhez 7 sebességes, duplakuplungos automataváltó csatlakozik, melyre a versenyzéshez jobban passzoló programot írtak. A hátsó tengelyen mechanikus önzáró differenciálmű van, valamint motorsport specifikus ABS és kipörgésgátló is segíti a pilótát.

 

Ez itt az olcsó BMW versenyautó 35

Kagylóülések, biztonsági öv, gyors tankolásra felkészített üzemanyag-rendszer és nagyteljesítményű fékek kerültek a BMW M2 CS versenyváltozata alá. Persze, az összes kényelmi funkciót kilapátolták belőle. Annak ellenére, hogy az M4 GT4 alatti belépőszintet képviseli, az M2 CS Racing igazi kőkemény versenygép.