Roppant érdekes városi terepjáró ez a 2005-ös Ford Excursion, mivel számos extrával szerelték fel. Nem véletlenül: ezzel az autóval szállították ugyanis a Fehér Házba II. Abdullah jordán királyt az Egyesült Államokban tett látogatása során.

Az auto.com-on megjelent hirdetés állítása szerint eredetileg 620 000 dollárba (kb. 187 millió forintba) került a full extrás SUV, most viszont „csak” 84 000 dollár (kb. 25 millió fotintt) az ára, míg a hétköznapi darabokat 30-50 ezer dollárért kínálják.

Magától értetődő, hogy anno próbálták maximalizálni az autó biztonságát, ideértve annak körbepáncéloztását és a golyóálló üvegek alkalmazását. A kényelemről és luxusról fűthető masszírozó ülések, DVD-lejátszó, nagy kijelzők, navigációs rendszer, asztalok és hűtőszekrény gondoskodik.

Az Excursiont 6,8 literes, V10-es motor hajtja, ami 310 lóerős teljesítményre és 576 Nm nyomatékra képes. A jókora motorhoz négysebességes automata váltó és négykerék-hajtás társul.

A kilométerórában mindössze 6473 km szerepel, ami 15 évesen a kirívóan keveset futott kategóriába tartozik – persze, nem annyira, mint a 34 éves kora ellenére mindössze 38 kilométert futott bogárhátú Volkswagen.