Chloe Chambers mindössze 16 éves, de lány létére a legkevésbé sem riad vissza a sebességtől. Tucatnyi gokartbajnokságban állt már rajthoz, az előző hónapban azonban valami másban bizonyult a világ legjobbjának.

Egy Porsche 718 Spyder volánjánál új Guinness-rekordot állított fel gyorsasági szlalomban az egyesült államokbeli New Jerseyben: 50, egymástól 15,05 méteres távolságra lehelyezett bóját 47,45 másodperc alatt került meg, összesen 762 métert tett meg.

a videó a hirdetés után indul

Könnyűnek tűnik, de nem igazán az. Határozottan éreztem a nyomást, hiszen 50 bója között kellett cikáznom, amilyen gyorsan csak lehetséges, annak tudatában, hogy rekordidőt kell futnom, ráadásul egyhez sem érhetek hozzá

– nyilatkozta a történelmi teljesítmény után Chambers. „Az utolsó próbálkozásomnál minden összeállt: az autó gyönyörűen működött, én is megtaláltam a tapadást, amire szükségem volt” – tette hozzá, köszönetet mondva családjának és a Porschének a belé vetett hitért és támogatásért.

16 éves lány döntött Guinness-rekordot a Porschével 1

„Nem is lehetnénk büszkébbek arra, hogy Chloe új csúcsot állított fel. A teljes Porsche-család nevében szívből jövő gratulációt küldünk neki. Örömünkre szolgál, hogy támogathattuk Chloét rekorddöntési ambícióiban, majd osztozhattunk felszabadultságában, miután sikerrel járt”

– beszélt elismerően a rekorddöntésről Klaus Zellmer, a Porsche észak-amerikai importőrének elnöke és vezérigazgatója.

A hatsebességes manuális váltóval szerelt Porsche 718 Spyder 4,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, 4,0 literes szívómotorjának teljesítménye 414 lóerő, nyomatéka 420 Nm.