Autórajongó szemmel, pályanapokat szem előtt tartva egyértelmű lehet a választás két autó összehasonlításánál. Ha az egyik minden mérhető összehasonlításban felülmúlja a másikat, erősebb, megbízhatóbb, jobban gyorsul, akkor azt kellene választani.

Ez elég egyértelmű a Ferarri F40 és a legújabb, leggyorsabb nyitott típus, a Ferrari 488 Pista esetén. Mindkettő V8-as, duplaturbós, csakhogy előbbi 4,1 másodperc alatt gyorsul százra, utóbbi 2,85 másodperc alatt teszi ezt, 478 lóerő áll szemben 720 lóerővel, manuális az automatával.

Bármit nézünk az autóskártyán, mindenben a 488 Pista nyer, viszont a Ferrari F40 esetén borul a matek, mert olyan érzelmi töltet kerül mérlegre, ami elnyom minden menetteljesítményben jelentkező előnyt. Ez látszik is a sokat megélt Tiff Needell arcán, aki tényleg vezette már a világ összes pokolian gyors autóját, de a Ferrari F40 még mindig izgalomba hozza.

Talán azért, mert ezt vezetni kell, még egy gyorsulási versenyen is ügyesnek kell lenni, nem csak leugrani a fékpedálról, és a számítógépre bízni a többit.