A Zala megyében, Nagykanizsán élő Gulyás Béla régóta rajong a II. világháború páncélosaiért, valamint 3-4 éve épít pedálos kisautókat, ebben a Tigrisben pedig találkozott a két szenvedély. Eredetileg tényleg lábhajtásos kivitelben akarta megidézni a legendás típust, de a hír hallatán annyian segítették ötlettel, alkatrésszel, alapanyagokkal, hogy egy grandiózusabb megoldás mellett döntött. 

A modell végül megnőtt, és meghízott, közel 500 kilogrammos tömegének mozgatásához ezért 1,2 literes Opel Kadett-motor került bele.

Pedálos kisautónak indult, Tigris tank lett belőle 1Pedálos kisautónak indult, Tigris tank lett belőle 2Pedálos kisautónak indult, Tigris tank lett belőle 3

A méretből és a kialakításból kiindulva azt várhatnánk, hogy a lánctalp csak álca, és gumikerekeken gurul a szerkezet, ám erről szó sincs. Az apró tank valódi lánctalpakat kapott, ezeken gördül előre, a görgőkön mozgó lövegtorony pedig kézzel mozgatható, ahogy maga a löveg is. 

Pedálos kisautónak indult, Tigris tank lett belőle 4

Fél év kellett a teljes összeállításhoz, de minden munkaóra megérte, igazi látványosság a miniatűr Tigris, amibe egy felnőtt ember gond nélkül beleülhet. Legutóbb egy helyi benzinkút személyzetét, és vendégeit kápráztatta el, amikor beállt tankolni. 

Természetesen teherautóval juttatták a helyszínre a Tigrist, ami csak a videó, és a fotók kedvéért gurult pár métert forgalmon kívül, de így is nagy élményt adott mindenkinek, aki látta.