Nyáron az üdülők környékén, strandok előtt mindig küzdelem a parkolás. Amikor már a harmadik kört tesszük meg, a szemfüles autós radarja mindig jelzi a félig legális, épp még befér helyeket. Itt nem hagyjuk jó szívvel az autót, de ha mindenki ki tud kényelmesen állni, akkor miért ne? 

Ha nincs felfestés akkor még inkább ez a helyzet, de ha aggódunk autónkért, akkor ilyen esetben jobb bevállalni a hosszú sétát, és távolabb, szellős helyen megállni. 

Miért? 

Mert akad autós, aki az általunk elégségesnek vélt helyen sem tud megfelelően manőverezni, és ha bepánikol simán belehajt, nekikoccan a mi autónknak, a strandolás végeztével pedig foghatjuk a fejünket a károk láttán. Erre jó példa ez a lengyel eset, ahol a szenvedő sofőrnek láthatóan van elég helye, és simán ki tudna állni, ha jó irányba fordulva kezd neki a dolognak. Ehelyett óriási küzdelem árán passzírozza ki a Daciát, majd az általa hibásnak tartott autós szélvédőjén hagy egy trágár üzenetet is (hogy értsük a mondanivalót, elég arra rákeresni, mit jelent a “kutas” lengyelül).