Egyesek azt állítják, hogy egy Ferrari kizárólag pirosban az igazi. Mások viszont mernek új kombinációkban gondolkozni és olyankor akár ennyire elegáns autók is születhetnek, mint ez a GTC4 Lusso, amiből garantáltan nem jön szembe másik. Tulajdonosa a Ferrari Francorchamps kereskedésen keresztül rendelte meg, de azért személyesen is kiutazott a l’Atelier Ferrariba, hogy az autó minden apró részletét megtervezzék.

125,5 millió forintot kérnek most az Art & Revsnél a 2018-as évjáratú, 2000 kilométert futott Ferrari GTC4 Lussóért, melynek csak opciós tételei több mint 40 millió forintot húztak ki az első gazdája zsebéből. A végeredmény viszont olyan lett, amire azt szoktuk mondani, hogy látszik rajta, itt a pénz mellé finom ízlés is akad. A fényezés a Verde Securo nevű sötétzöld árnyalat lett, amit arany dekorcsíkokkal és Ferrari-logókkal, valamint szintén arany felnikkel párosítottak.

Páratlanul csodálatos az egyedi Ferrari GTC4 Lusso 2

Csokoládébarna bőrbelső mellé a szokványos karbonbetétek helyett inkább matt lakkozású fát használtak. Visszatérő motívum az arany, az ülések közepét pedig – a karosszéria zöldjéhez passzoló – skót mintázatú szövettel húzták. Mivel a GTC4 Lusso a Ferrari túragépe, ezért ezt a tökéletes belteret akár négyen is élvezhetik. Akár pokoli gyors tempó mellett is.

Páratlanul csodálatos az egyedi Ferrari GTC4 Lusso 3

6262 köbcentis, 65 fokos hengerszögű V12-es motorja 690 lóerőt ad le 8000-es fordulaton, 5750-től pedig 697 Nm nyomatéka van. 3,4 másodperces 0-100-at tud és 335 km/óra a végsebessége. A GTC4 Lusso különlegessége, hogy a motor előtt is található egy váltó, mely az első kerekekhez osztogatja a nyomatékot. Így valósították meg az összkerékhajtást.