Adolphe Heuliez még 1925-ben szerelte össze az első autóját, egy Peugeot 177B-t, és innentől egyre több projekttel keresték meg az autógyártók. A többi karosszériaépítőhöz hasonlóan egyedi kéréseket teljesített, de később már olyan komoly megrendelésekkel találták meg, mint a Peugeot 205 T16 utcai változatának gyártása. Aztán nagyobb volumenű megrendelések jöttek, így több mint 350 ezer példányt készítettek a Peugeot 206 CC összecsukható fém tetőszerkezetéből. Az Heuilez-nél készült az Opel Tigra is. Ez azonban csak fekete felhőket hozott a vállalat fölé, csökkenteni kényszerültek a termelést, és több mint 540 dolgozót küldtek el.

Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 1
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 2

Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre

Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 14
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 15
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 16
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 17
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 18
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 19
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 20
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 21
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 22
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 23
Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 24
Fotó megosztása:

Izgalmas koncepciókból sem volt hiány a francia Heuliez-nél, itt van például ez a nem túl szép, de annál érdekesebb Mercedes-Benz G-osztály. Igen, ez itt alapjaiban egy alvázas G-Merci, bármennyire is nem annak tűnik! Az 1996-os Párizsi Autószalonra készült koncepcióban a létravázra egy SLK-jellegű karosszéria került, ugyanúgy nyitható fém tetővel. Az Heuliez Intruder azok számára készült, akik terepen szeretnék élvezni a karbriózást. Épp úgy, mint a Range Rover Evoque vászontetős változata vagy a frissebb – igaz kevésbé járatlan utakra készült – VW T-Roc Cabrio.

Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 25

211 lóerős, 3,2 literes, soros, hathengeres motor hajtja az Heuliez Intrudert, egész pontosan a Mercedes-Benz G320-as hajtása van alatta. A blokkhoz négysebességes automata váltó és persze összkerékhajtás tartozik. A DK Engineering leírása szerint az autót a közelmúltban teljesen felújították, így a motor és a tető is tökéletesen működik.

Az Heuliez válasza egy ritkán feltett kérdésre 26

Kétségkívül igazi különlegesség az Heuliez Intruder, ami egy nagyon ritkán feltett kérdésre adja meg a választ. Irány a videó play gombja!

a videó a hirdetés után indul