Az 1980-as évek egyik legjellegzetesebb sportautója a Ferrari Testarossa, mely az olaszok aktuális csúcsmodellje volt. A formája annyira meghatározó volt, hogy az oldalsó rácsozást rengeteg tuningcég erőltette rá különböző autókra.

A Testarossából majdnem 10 ezer darabot készítettek Maranellóban, ami nem csak azt mutatja, hogy a korábbiaknál többen engedhették meg maguknak a méregdrága Ferrarit, hanem azt is, hogy mennyire népszerű lett az autó. A Ferrarihoz képest nagy darabszám ellenére komoly érték ma egy szép Testarossa, ezért is érthetetlen, hogy miért hagyott magára valaki egyet 17 éven keresztül.

Mert bizony, ez a kopott Testarossa, melynek kartonpapírokat nyomorgattak az ablakai mögé, majdnem két évtizeden át állt az utcán Puerto Ricóban. Szerencsére megmentették, mert könnyen lehet belőle gyűjtői darab, hiszen a karosszéria hiánytalan és a legfőbb alkatrészek is benne vannak az autóban, mint a motor és a sebességváltó.

Az egyetlen nehézséget az állapot jelenti. Az évek során sok napsütést és esőt élt meg a szabad ég alatt, és ez meglátszik rajta. Ebben az állapotban is nagyon kedvezőnek mondható a 9,5 millió forintnak megfelelő ár, amit kértek érte.

Az autóról Scott Chivers, azaz a Ratarossa néven ismert youtuber is beszélt az alábbi videóban. Chivers arról ismeretes, hogy hasonló állapotú Ferrarikat kutat fel, de készített már hot rodot is egy Testarossa vázára.