Tengernyi egyedi kipufogórendszer közül válogathat aki szebb, jobb, egyedi, szomszédbosszantó hangot akar autójának. Minden van, a szabályozható, okos rendszerektől kezdve a F1-es hanghatást utánzó, művészi darabokig.

Közös bennük, hogy komoly árat kérnek értük, de ha csak az őrült hatás a cél, akkor a következő filléres módszerek bármelyike bevethető.

Amikor a sörösdoboz jól jön másnap

Ez tipikusan a buliból másnap hazaindulók szórakozása, a lassú agyak szülte poén, a tetszőlegesen kilyukasztott, kipufogó végére illesztett alumínium doboz, ami recseg, ropog és öt percre feldobja a napot. 

A jó öreg levágott gumitömlő, amit nem lehet kibírni röhögés nélkül. 

Ezeréves trükk, ami mindig beválik, ráadásul tényleg filléres. A rendszer hangja a cső hosszának változtatásával szabályozható, a fütyülve köpködéstől egészen a hasmenéses rohanásig. 

Kamuturbós fütyülős

Ezért a kis kütyüért már el kell fáradni a legközelebbi autós boltba, vagy megrendelni a netről, de egy pár sör árából kijön a történet. Nagy beavatkozást nem igényel, a kipufogó végére kell csavarozni, és utána számolhatjuk a kilométereket, ameddig elviseljük az idegesítő fütyülést. 

Amerikai fiatalok feltalálták a lyukas kipufogót

Zseniálisak ezek a srácok, tucatnyi videó akad, ahol elárulják neked a TITKOT! Mert a hangos kipufogó nem csak dollárezrekből valósítható meg, elég hozzá pár csavaralátét. Részletesen elmagyarázzák a receptet, hova kell rakni ezeket a csodálatos kis fémkarikákat a kellő hatáshoz. 

A teljesen működőképes tákolás, mechanikus megkerülőszelep

Ez a megoldás, amivel a gyári, és drágább utólagos rendszerek is élnek, egy elektromos mozgatású szelep, ami eltereli a kipufogógáz útját, ami így a hangot tompító dob helyett akár egy átlagos csövön is a szabadba távozhat. Itt a hangsúly az elektromos mozgatáson van, hiszen így az autóban ülve lehet váltani a halk és az ordító üzemmód között, ízlés szerint.

De minek a sok kábel, ha az ember úgyis alámászik gyakran, megnézni, csöpög-e az olaj? Elég egy jó öreg, szerelvényboltokban kapható csaptelep, és kész a tákolt tuningcsoda.