Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, mi a mai autógyártás legkomolyabb kihívása. A túlburjánzott szolgáltatások, és az egekig emelt vásárlói elvárások, valamint a mindent felülíró biztonság. Ezekből olyan keretet ácsoltak maguknak a gyártók, amiben lehetetlen apró, olcsó, erős, takarékos autót gyártani.

Pedig a dolog nem lehetetlen, és ezt most egy amerikai feltaláló, mérnök, autótervező,  Casey Putsch be is bizonyította. Pár mérnökjelölttel összeállva megépítették az Omega Cart, ami a lehető legkönnyebb, legáramvonalasabb konstrukció, ami két ember gyors célba juttatására tökéletesen alkalmas. 

Ráadásul mindezt elég gyorsan képes véghezvinni a Volkswagen Beetle-ből származó kétliteres dízelmotorjával. Igaz nem csodás elektromos, vagy szívhez szóló V8-as, de a tervek szerint elérhető 2,35 literes átlagfogyasztás elég meggyőzőnek tűnik, főleg annak tekintetében, hogy gyorsulásban a tervező másik autóját, egy Dodge Viper GTS-t kell lenyomnia. Vagyis a 0-100 km/órás gyorsulásnak körülbelül 4 másodperc körül kell lennie.

Érdekes próbálkozás, ami mutatja, hogy mekkora szakadék van a valódi hatékonyság, és a vágyak, elvárások által tervezett sorozatgyártott típusok között.