A különböző kanadai hatóságok és az olasz rendőrség segítségével olaszországi konténerekben több nagy értékű autót találtak meg, amiket Toronto környékéről loptak el.

Egy folyamatban lévő csalás kivizsgálása céljából kezdtek el együttműködni a különböző szervek és hamar fel is bukkant egy 2018-as Audi Q7-es, melynek kivitele gyanús volt. A nyomozás során kiderült, hogy a konténerek Salerno és Tauro kikötőjébe futnak be, onnan pedig Líbia és Törökország a végső célállomásuk.

Ekkor vették fel a kapcsolatot az olasz rendőrséggel, akik egy rajtaütésen több olyan luxusautót találtak, mint a BMW M6 kabrió vagy a Mercedes-AMG GLC 43. Több Jaguar, Lexus, Land Rover, Honda, Hyundai és Toyota modell is akadt a horgukra a konténerek feltárása után. Az autók összértéke alulról karcolja a félmilliárd forintot. A lopott autók közül 30-at találtak az olasz kikötőben, további 10 darabot még Kanadában fogtak meg.

Az RS Royal Services torontói irodáiban házkutatást hajtottak végre, ahol további bizonyítékokat szereztek az ügyben és ez további autókhoz is elvezethet a későbbiekben. Amint a papírmunka befejeződik, az autók visszakerülhetnek jogos tulajdonosukhoz.