Európában lassacskán kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba, de Észak-Amerikában továbbra sem fényes a helyzet. Az elmúlt hetek senkinek nem voltak egyszerűek, de különösen megviselte a koronavírus helyzet a sportolókat, akiknek egyszerre kellett lemondaniuk a megélhetésükről és az életformájukat meghatározó mozgásról.

Ez a motorsportban sincs másképp, a volán mögött komoly fizikai igénybevételnek vannak kitéve a pilóták. Az élet persze az autógyártók számára is felfordult: többen papírmakettek tervezésére adták a fejüket, hogy egyszerre kössék le saját kreatív energiájukat és otthon unatkozó gyermekeiket. Ezt a két tényezőt – a kínzó mozgáshiányt és az automobil origamivá lényegülését – ötvözte Stephan Papadakis abban a házi bajnokságban, amelyet még valamikor májusban rendezett meg az istálló boszorkánykonyhájában.

 

A papír versenyautó egy Toyota Supra volt – versenyfestéssel, de alig tenyérnyi méretben, hegesztés helyett ragasztott karosszériával. Stephan gyorsan hajtogatott még néhány ellenfelet és már indulhatott is a futam.

Aki szeretné otthon megismételni a driftfutamot, innen letöltheti a Papadakis Racing versenyautójának makettjét. Aki pedig inkább saját maga tervezné meg versenyautójának fényezését, kattintson ide az üres sablonért.