2017-ben a kanadai Richmondban élő Da Tong Yang egy Mercedes-Benz S550-est vett feleségének. A pár úgy gondolta, jó vásárt csináltak, ugyanis a modell akkoriban kategóriája egyik legbiztonságosabb autójának számított a világ útjain.

Fél napot repült a dühös autós, hogy panaszkodjon 1

Az öröm azonban csak egy évig tartott. A feleség ugyanis éppen a közeli Vancouverben autózott, amikor menet közben a kormány lezárta magát, és nem sokon múlott, hogy az autó egy betonfalnak ütközzön. A Mercedesben az incidens idején alig 6500 kilométer volt, a járművet pedig azonnal elszállították a márka helyi szervizébe.

A vizsgálatok szerint a problémát egy elektronikus hiba okozta, a gondot okozó elemet pedig kicserélték. A család ezzel azonban nem elégedett meg: új autót vagy pénzvisszafizetést követeltek, a javított S550-es már nem kellett nekik. Az ügy a bíróságig is eljutott, de jogi procedúra lassúsága miatt Yang úr úgy döntött, saját kezébe veszi a dolgokat.

A férfi egyenesen Stuttgartig, a Mercedes központjáig repült, hogy panaszt tegyen. Ez alsó hangon is egy 13 órás repülőutat jelent, ám fáradozása felesleges volt, bejelentése süket fülekre talált. “Szeretném, ha igazságos döntés születne. Ezt nem csak magamért, hanem minden vezetőért teszem” – nyilatkozott korábban Yang utazása céljáról.