A technológiai korlátok egyre kevésbé jelentenek gátat, inkább az infrastruktúra és a jogi alapok kellenek még az önvezető autózás terjedéséhez. A jelenleg kapható rendszerek már közel vannak ahhoz, hogy autózás közben olvasgathassunk, de még nem tartanak ott.

A Tesla Auto Pilotja az egyik legjobb ezek közül a rendszerek közül. Felépítésének köszönhetően folyamatosan frissül, és ezzel az egész flotta tanul. Hasonló elven működik a Cadillacek Super Cruise rendszere is. Maguk a gyártók is sokszor hangsúlyozzák, hogy ne hagyja felügyelet nélkül a vezető az autót, mert akkora baj lehet belőle, mint ezen a tajvani autópályán.

A képeken egyértelműen látható a belső két sávban felborult kamion és méterekkel előrébb az ember, aki erre figyelmezteti az autósokat. A fehér Tesla Model 3 azonban a belső sávban halad és egyenesen a kamionba rongyol.

Mint kiderült, az autó vezetője az Auto Pilot rendszerre bízta magát, későn vette észre a bajt és amikor fékezett, akkor nem volt mit tenni. Szerencsére senki sem sérült meg.