Az Egyesül Államokban található Atlantában kezdi vizsgálni a hatóság annak a lehetőségét, hogy kijelölt helyeken, néhány alapvető szabály közé szorítva engedjék az utcai versenyzést a fiataloknak, ugyanis annyi illegális esemény van a városban, hogy a rendőrég egyszerűen nem tudja kezelni a dolgot.

Csak az elmúlt néhány napban 44 autóst vettek őrizetbe utcai versenyzés miatt, és több autót le is foglaltak. Az egyik ilyen rajtaütésről felvétel készült.

 

A kezdeményezés egyébként a város polgármesterének 18 éves fiától származik, aki szintén nagy autórajongó, de szerinte sincs rendben az, hogy az utcán, mások életét veszélyeztetve versenyezzenek egymással a fiatalok, erre a dologra megoldást kell találni úgy, hogy mindkét fél jól járjon.

Detroitban nemrégiben ki is próbáltak egy hasonló kezdeményezést, amely Sunday Funday néven fut, és több száz autós gyűlt össze, hogy adjon az érzésnek.

Görögországban is régi probléma már ez, a kilencvenes években ilyen penge verdákkal szálltak szembe a rendőrök az illegális versenyzőkkel.