Az elárasztott rizsföldek gondozása még mindig komoly élőmunkát igényel, de az ültetvények telepítése jó ideje gépesített, többek között olyan japán Kubota traktorok végzik a feladatot, mint a képen látható kis csodagép. 

Ez a  Kubota NSD8-as, melynek teljes hossza alig 3,35 méter, tömege pedig 750 kilogramm körül mozog, tehát törpének számít a mezőgazdasági gépek között. Ez praktikus okok miatt van így, a keskeny, teraszosan kialakított rizsföldeken könnyebben közlekedik egy ekkora méretű gép. 

Az NSD8-as legérdekesebb alkatrészei közé tartoznak a különleges kerekei: a típus kisméretű első és nagyobb hátsó kerekeket kapott, azonban a kerekek igencsak keskenyek, valamint a hátsó kerék csupán a keskeny körgyűrűből és merevítésből áll, minimális keresztirányú bordázattal.

A rizsültető traktor nekünk földöntúli szerkezet, de Ázsiában egyszerű munkagép 1

Kubota munka közben

Hajtásáról egy háromhengeres, 0,9 literes vízhűtéses dízelmotor gondoskodik, amivel nem rohanás az élet, a végsebesség 6 km/óra. Ennyi pont elég a telepítés elvégzéséhez, ami egyszerre nyolc sorban történhet, a gép pedig a talaj egyenetlenségeit is követi, így mindig megfelelő az ültetési mélység.