Jött a Tesla, és rárúgta az ajtót szerencsétlen autóiparra, itt az elektromos Mustang, a Volkswagen teljes pályán támad majd (ha egyszer sikerül), nincs több kétely: a hangtalanul surrogó villanygépek egyre teret nyernek. 

A belső égésű motorok hívei titkon reménykednek, hogy legalább a hobbigépek, a szeretett veteránok megmaradnak csattogó benzinevőknek. Csakhogy vannak elvetemült, furcsa ízlésű egyének, akik a formára, a hangulatra, a különlegességre gerjednek, és ők szívfájdalom nélkül kidobják az eredeti motort. Nem érdekli őket, milyen hengerek dolgoznak a motorháztető alatt, vagy hogy dolgoznak-e hengerek egyáltalán. 

Mégis eredetihez hasonló motorteret szeretnének, nem csak fekete dobozokat narancssárga vezetékekkel. Hozzájuk szól a Webb Motorworks alkotása, ami külsőre egy átlagos Chevrolet small block, csakhogy a szelepfedelek alatt vezérlés és égéstér helyett a halk villanymotor tanyázik. 

Még leömlőket, légszűrőt is raktak a motorra a teljes hatás kedvéért. Az építés előnye az esztétikai hatáson túl a hagyományos forma és rögzítés, így nem kell agyalni a villanymotorok elhelyezésén, miután kikerült az eredeti V8-as, mehet be az egész szett kompletten.