Lekerekített vonalaival már 1997 óta kitűnik az amerikai sportautók közül a Chevrolet Corvette ötödik generációja. A C5-ös széria 5,7 literes V8-as motorja 344 lóerős teljesítménye ma is megsüvegelendő, napjainkban is szívesen látnánk garázsunkban a youngtimert.

Őrült homokfutót faragtak a Corvette-ből 1

Egy arizonai Corvette-tulajdonos azonban mégis úgy döntött, hogy megválik a tetszetős külsőtől, és egy homokfutóvá alakítja az 1999-ben készült C5-ösét. Ehhez eltávolított minden általa feleslegesnek vélt külső elemet, a szélvédőn kívül szinte alig maradt valami az eredeti autó műanyag borításából. Egy Jeep Wrangler Rubicon lökhárítója nyújtja az autó elejének egyetlen védelmét, félig-meddig eltakarva a hűtőt és a motort.

Őrült homokfutót faragtak a Corvette-ből 2

A képre kattintva galéria nyílik

A beltér nem változott lényegesen, a legnagyobb különbséget a bukókeret jelenti, valamint a sofőr mögé helyezett tűzoltókészülék. Az átalakítások miatt a sofőr nem hagyatkozhat az olyan vezetéstámogató rendszerek segítségére, mint például az ABS, mivel a hatalmas terepkerekek miatt a felfüggesztésen is módosított a tulajdonos. Emiatt a sebességjelző sem helyes értékeket mutat, de ez aligha számít a sivatagban, a Corvette-buggy új közegében.

Őrült homokfutót faragtak a Corvette-ből 3

 

Az átalakított C5-ös hamarosan új gazdára talál, ugyanis készítője, aki egy év alatt alkotta meg a homokfutót, megválik tőle. Jelenleg 15 ezer dolláron (4,8 millió forinton) áll az árverés, de ez még megváltozhat a következő négy napban, amikor az aukció véget ér.

Őrült homokfutót faragtak a Corvette-ből 4