Valami ilyesmi történhet, ha sok “jóból” fogyaszt az ember jó sokat. Persze az is lehet, hogy csak éjszakai műszakban dolgozik és nagyon elfáradt, picit pihentette a szemét a kereszteződésben. Ahogy felébresztették, ott folytatta, ahol abbahagyta.

Érdemes kivárni, megcsinálja a napod. ;)

a videó a hirdetés után indul

Oké, ezt így végignézni elég vicces, és szerencsére nem történt nagyobb baleset, de a volán mögötti fáradtság bizony az egyik legveszélyesebb dolog, ami a sofőrre leselkedhet.

Egy tanulmány szerint, aki elbóbiskolva ütközik, mintegy 50 százalékkal valószínűbb, hogy súlyos vagy halálos sérülést szenved el, amely logikus, hiszen ha alszunk, sem kormányozni, sem fékezni nem tudunk. Szóval az a biztos, ha nem alszunk el a volánnál. Itt van most öt igen egyszerű tanács, amelyeket nem árt megfogadni:

  • Hosszú utazás előtt aludd ki magad rendesen
  • Ha lehet, ne vezess olyankor, amikor aludni szoktál
  • Út közben kerüld a nehéz étkezéseket
  • Kétóránként vagy 160 kilométerenként tarts legalább 15 perces pihenőt. Szállj ki, sétálj, nyújtózz
  • A fáradtság nem egyik pillanatról a másikra tör ránk. Figyeld a jeleket! Ha nehezen koncentrálsz, izegsz-mozogsz, ásítozol, kezdesz elfáradni. Ha vezetés közben minden ok nélkül lelassítasz, vagy pláne, ha kiesik néhány másodperc, az már az utolsó utáni intő jel: ilyenkor már sem a kávé, sem a rövid pihenő nem segít.