“Noha a modellt és a legjellegzetesebb felnijének nevét még a pandémia előtt vezettük be, ügyelünk arra, hogy minden kommunikációs anyagban már az új név szerepeljen. Egyszerűen most ez a helyes döntés.” – indokolta meg a MINI szóvivője, hogy miért változtatták meg az elektromos MINI Cooper SE egyik felnijének nevét.

A vírus névváltoztatásra kényszerítette a MINI-t 1
A vírus névváltoztatásra kényszerítette a MINI-t 2

A vírus névváltoztatásra kényszerítette a MINI-t

A vírus névváltoztatásra kényszerítette a MINI-t

A vírus névváltoztatásra kényszerítette a MINI-t 5
A vírus névváltoztatásra kényszerítette a MINI-t 6
Fotó megosztása:

Jelentéktelennek tűnik, de a Corona Spoke épp a világban uralkodó járványra emlékeztet, ezért a Power Spoke-ra módosították. Innen látszik, hogy milyen részletességgel gondolnak át egyes megnevezéseket az autógyártók. A világban uralkodó koronavírussal semmilyen szinten nem szeretnének összekapcsolódni.

Rengeteg módon segítenek az autógyártók a koronavírus elleni küzdelemben. A Ford és a General Motors lélegeztetőgépeket gyárt, a Ferrari pedig ilyen gépekhez szelepeket készít. Egyes gyárak maszkokat varrnak, mások plexi védőpajzsot gyártanak.

A MINI legfrissebb elektromos autóját a Cooper SE-t mi is teszteltük. Ha kíváncsi vagy, hogy a belsőégésű motor nélkül is ugyanolyan mókás-e, akkor olvasd el tesztünket!