Szokatlan kéréssel fordultak a Mercedes-Benz Classic divíziójához 2007-ben: egy lelkes németországi autófanatikus egy 1975-ös évjáratú 600-as Mercedesszel állított be, mégpedig azzal a célzattal, hogy Maybachot csináljanak belőle, ami a stuttgartiak luxusautóit foglalja magában. A maga korában az eleinte W100-nak hívott 600 is a márka egyik legkimagaslóbb luxusautójának számított, 1963-tól 1981-ig gyártották.

Később ennek helyébe a Maybach lépett, amit még 2007-ben is gyártottak, így a Mercedes-Benz Classicnek volt mire alapoznia, ráadásul a projekthez egy vastag pénztárca is rendelkezésre állt: az autó tulajdonosa – aki nem fedte fel kilétét – mai áron 3,2 millió dollárt, vagyis több mint egymilliárd forintot áldozott a projektre.

Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 1
Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 2

Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből

Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 7
Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 8
Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 9
Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 10
Fotó megosztása:

Jelentős változások mentek végbe az utastérben: az eredeti üléseket fűthető-hűthetőkre cserélték, emellett kamerarendszerrel, automata légkondicionálóval, Bluetooth-csatlakozással, hűtőszekrénnyel, minibárral, DVD-lejátszóval és sok minden mással szerelték fel. A jelenkor elvárásainak megfelelő luxuscsomagból nem maradhatott el a navigációs rendszer sem, míg az utastér hátsó részében elhelyezett kisasztalkáknak köszönhetően akár egy üzleti megbeszélést is le lehetne bonyolítani az autóban.

Az autót egy 6,3 literes, V8-as erőforrás hajtja, ami 250 lóerőt ad le a hátsó kerekekre, a sebességváltója pedig négysebességes automata. A hajtásláncot meghagyták eredeti állapotában, de a hengereket és a sebességváltót teljesen felújították, így azok újszerű állapotban kerültek.

Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 11
Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 12

Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből

Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 17
Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 18
Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 19
Luxusverdát faragtak ebből a klasszikus Mercedesből 20
Fotó megosztása:

Valóságos rejtély, mi történt ezzel a Mercedes 600-assal 2014 óta, de az egészen biztos, hogy nem sokat futottak vele, a számlálójában 690 mérföld, átszámítva 1110 kilométer szerepel. Mindenesetre nemrégiben Hollandiában, az Auto Leitner árverésén bukkant fel, 2,2 millió dollárért (kb. 710 millió Ft) kínálják. Ezért az árért a Mercedes-Benz Classic egy kézikönyvet és egy DVD-lemezt is biztosít, melyek mély részletességgel dokumentálják az autó felújításának különböző fázisait.

Meglehetősen borsos az ára ennek a Mercedesnek, de aki megveszi, az egy nagyon szűk klub tagjává válik: a 18 év alatt ugyanis nagyjából 2.600 példány készült összesen a Mercedes 600-ból.