A világoskék Ford Mustang Boss 302 sofőrje úgy gondolta, hogy zúz egyet Kalifornia kanyargós útjain a koronavírus miatt elrendelt karantén ellenére, de az örömautózás katasztrófával ért véget. Az autó megcsúszott, és az aszfaltot elhagyva 120 métert zuhant pörögve a meredek lejtőn. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

LASD-SEB (@seblasd) által megosztott bejegyzés, Márc 28., 2020, időpont: 1:55 (PDT időzóna szerint)

Mutatja a modern autók csúcsra járatott biztonságát, hogy mind a sofőrt, mind utasát sikerült élve kihalászni a totálisan összetört roncsból. Mindkettőjüket helikopterrel mentették ki és szállították kórházba. Az autóval viszont nem volt ilyen egyszerű a helyzet. 

Olyan mélyre került, hogy egy átlagos daruval nem lehetett elérni, és még a speciális mentésre szakosodott csapat is megizzadt a feladattal. Közel negyven perces videóban mutatják meg a munkájukat, mivel más lehetőség nem volt, a csapat több tagjának le kellett másznia a roncshoz, és kézzel rögzítenie a kábelt. 

Az erőfeszítéseket látva nem csoda, hogy vannak területek, országok, ahol nincs lehetőség ilyen mentésre, és a roncsautókat a szakadékok alján eszi meg lassan a természet.