Amióta tudomást szereztünk Trung Duc Mai videocsatornájáról, nem nagyon foglalkozunk mással, mint hogy végignézzük az autómodellekre szakosodott vietnami fafaragó munkásságát. Szerencsére a fiatal mester csak pár hónapja jött rá, micsoda lehetőség (értsd: hatalmas nézettség) rejlik az autómakettekben, így alig több mint fél tucatnyi csodálatos alkotásban gyönyörködhetünk, nem megy rá a teljes munkanap.

Ha pedig valaki unja az autókat, akkor sincs gond: van itt csodaponty hátán lovagló isten, pénzhalmon terpeszkedő patkány és Pókember is.

Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 1
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 2

Fából farag terepjárót ez az ügyes legény

Fából farag terepjárót ez az ügyes legény

Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 13
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 14
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 15
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 16
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 17
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 18
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 19
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 20
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 21
Fából farag terepjárót ez az ügyes legény 22
Fotó megosztása:

Mégis maradjunk az autóknál. A munka egy 60 x 30 x 20 centis fadarabbal kezdődik, amit méretre vág a mester. Saját maga készítette sablonnal felrajzolja a sziluettet, majd átlagos famegmunkáló szerszámaival dolgozni kezd. A részletgazdagság megbabonázó – nyilván van benne valami elnagyoltság, de a műfajon belül igazán kiváló a teljesítmény. A kerekekre futófelületi mintázatot vág, az ablaküvegeket vékony falemezből illeszti a csapon forgó ajtók tetejére, minden fedél nyitható. Az egész munka bonyolultságától függően 7-10 napot vesz igénybe.

Trung Duc Mai legnézettebb munkája ez a Toyota Land Cruiser, de épített már Bugattit és Forma 1-es autót, elkészítette Putyin limuzinját és még sok minden mást is. Csatornáját ezen a linken érheted el.