Amióta tudomást szereztünk Trung Duc Mai videocsatornájáról, nem nagyon foglalkozunk mással, mint hogy végignézzük az autómodellekre szakosodott vietnami fafaragó munkásságát. Szerencsére a fiatal mester csak pár hónapja jött rá, micsoda lehetőség (értsd: hatalmas nézettség) rejlik az autómakettekben, így alig több mint fél tucatnyi csodálatos alkotásban gyönyörködhetünk, nem megy rá a teljes munkanap.

Ha pedig valaki unja az autókat, akkor sincs gond: van itt csodaponty hátán lovagló isten, pénzhalmon terpeszkedő patkány és Pókember is.

Mégis maradjunk az autóknál. A munka egy 60 x 30 x 20 centis fadarabbal kezdődik, amit méretre vág a mester. Saját maga készítette sablonnal felrajzolja a sziluettet, majd átlagos famegmunkáló szerszámaival dolgozni kezd. A részletgazdagság megbabonázó – nyilván van benne valami elnagyoltság, de a műfajon belül igazán kiváló a teljesítmény. A kerekekre futófelületi mintázatot vág, az ablaküvegeket vékony falemezből illeszti a csapon forgó ajtók tetejére, minden fedél nyitható. Az egész munka bonyolultságától függően 7-10 napot vesz igénybe.

Trung Duc Mai legnézettebb munkája ez a Toyota Land Cruiser, de épített már Bugattit és Forma 1-es autót, elkészítette Putyin limuzinját és még sok minden mást is. Csatornáját ezen a linken érheted el.