Ahogyan a versenyző keresztet vet a rajt előtt, ahogyan tombolnak és ugrálnak el a nézők a keresztben megérkező autók elől, ahogyan mindig előkerül egy cigaretta, abban minden benne van. A B csoportos versenyzést nem véletlenül emlegetjük az aranykornak. Ma is legendás pilóták versenyeztek eszelősen erős gépekkel és nem ritkán követelt áldozatokat ez a kombináció. Portugáliában négy ember halt meg és további 31 ember megsérült, amikor egy Ford RS200 a nézők tömegébe csapódott.

Nézz meg 15 percet a raliversenyek aranykorából! 1

1982-től 1986-ig nem volt ennél menőbb motorsport a világon. Audi Quattro, Lancia 037, Peugeot 205 T16, Lancia Delta S4, Renault 5 Turbo. Több mint 500 lóerős gépek ezek, amiknek az utcai változata csak azért épült meg, hogy legyen engedélyük versenyezni.

Mindennek akkor lett vége, amikor 1986. május 2-án a Tour de Corse-on Henri Toivonen és navigátora, Sergio Cresto balestet szenvedtek a Delta S4-essel. Az autó üzemanyagtartálya megsérült és mindketten halálra égtek az autóban. Nagyából 4 órával később betiltották a B csoportot.

Azért is remek hely az internet, mert a korabeli felvételekért nem kell betenned a kazettát a videólejátszóba, elég csak megnyomni a play gombot!