Szellemvárosok blog szerzője újabb érdekes videót osztott meg Youtube csatornáján, ezúttal a világ egyik legismertebb roncstemetőjéről.

“Sokáig élt a teória, hogy a második világháború után a hazájukba visszatérő amerikai katonák hagyták itt hátra a járműveiket, mivel tetemes költséget emésztett volna fel azok tengerentúlra szállítása. Csakhogy ezt a teóriát már sokan megcáfolták, mivel az itt található autók nagy része az 50-es, 60-as, 70-es évekből származott, háborús gyártásút pedig soha senki sem talált köztük.”

A valós eseményeknek tényleg közük van amerikai katonákhoz. Az itt állomásozó NATO kötelék tagjai egy helyi szervizbe hordták autóikat. Az üzlet annyira felpörgött, hogy a műhely tulajdonosa elkezdett amerikai, német és francia járművekre szakosodni, és egy idő után már nem tudta hova tenni az alkatrészbázisát, így esett a választás erre a várostól nyugatra elhelyezkedő birtokára. 

“A járművek pedig csak gyűltek és gyűltek, a fák pedig egyre csak nőttek, a természet pedig tette a dolgát. 2010-ben környezetvédelmi okokra hivatkozva az összes járművet elszállították és megsemmisítették, ezáltal egy, az egész világon egyedülálló jelenséget tüntettek el a föld színéről. 2018-ban az egész erdőt kiirtották, nem tudni, miért. Ottjártamkor csupán néhány rozsdás alkatrészt, felnit, abroncsokat és ajtót találtam a fák csonkjai közt.” – szellemvarosok.blog.hu