Leállt a globális motorsport vérkeringése, a koronavírus miatt elmaradtak a nagy szériák versenyei, a rajongóknak nem maradt más mint a virtuális tér. Ennek viszont vitathatatlan előnye, hogy nem kell hozzá más csak internet, számítógép, szimulátor kormány, és már részesei is vagyunk a küzdelemnek. 

Ennek a műfajnak is vannak természetesen fokozatai, már egy 60-80 ezres kormány is egész jó móka, és lekötheti akár órákra az embert, a csúcs viszont az, amit a profik is használnak, ha otthon akarnak készülni a versenyekre. 

Ők olyan teljes platformokat használnak, mint például ez:

Ecco Dario…mio coach alla 24 ore di Austin…alle prese stavolta con una vettura da Rally….certo che avere in casa un simulatore ( Usato per allenarmi prima della 24 Ore ) così in queste giornate non sarebbe male….😜😜😜😄😄💪💪

Közzétette: Piero Longhi – 2020. március 22., vasárnap

Kis kutatással gyorsan kiderült, hogy ez annyira komoly költségvetésű gép, hogy a bérlés is komoly összeg. Az edzésprogramot biztosító Pergolini Motorsportnál 120 perc ebben a gépben, szakértői segítséggel, tanácsadással 370 svájci frank, vagyis 120 ezer forint. 

Elég combos összeg egy kétórás edzésért, de ebből kiindulva el tudjuk képzelni, hogy a Race-sims.com-on elérhető Stage3 PRO szimulátor felállítása milyen összegbe kerül. A felhasznált kormányok például a versenysportban is előforduló konstrukciók tökéletes másolatai, lehet mellé szekvenciális, illetve H kulisszás váltót is társítani, a széket mozgató hidraulika pedig percenként akár 250 mozdításra is képes, így lekövetve a felprogramozott pálya minden rezdülését. 

A vizuális megjelenítést három 49 colos Samsung képernyő, a szaggatásmentes futást pedig az Intel i7-8700K processzorral, 16 GB RAM-al, és Nvidia GTX 2080 11GB videokártyával szerelt PC biztosítja. Ebből a konfigurációból csak a videokártya félmillió forint körül mozog.