A hagyományokkal szakító középmotoros, turbófeltöltővel szerelt nyolcadik generációs Corvette lenyűgöző teljesítményt nyújt gyárilag, és úgy tűnik, pont erre a szintre lett belőve, sok tartalék nincs a technikában. Legalábbis erről árulkodik az LG Motorsports próbálkozása. 

A műhelyben nyilván a hírverés miatt azonnal egy nitroszettet szereltek a teljesen új autóba, majd kimentek szerencsét próbálni egy gyorsulási versenyre. Az eredmény pár futam után egy csúnyán elnyírt féltengely, de ez benne volt a pakliban. 

C8 Broken Axle

Yikes!

Közzétette: LG Motorsports – 2020. március 15., vasárnap

A Corvette C8 motorja egy új generációs 6.2 V8-as blokk, legnagyobb teljesítménye 495 LE, a maximális nyomaték 637 Nm, ha az opciós sportkipufogót választjuk – alapmotorizáltságú Corvette soha nem volt még ilyen erős. És ilyen gyors sem: a rajtautomata és a hátsó tengelyt terhelő motor révén nem egészen három másodpercig tart a sprint 96 km/óráig, ha megrendeljük a Z51 sportcsomagot (sportülések, nagyobb fékek, fokozott hűtési teljesítmény, módosított végáttétel, extra hűtőlevegő-bevezető nyílások és sportkipufogó).

Kétszázig alig kell 13 másodperc, a végsebesség pedig 312 km/óra, de ami a legmegdöbbentőbb, hogy ezt a csomagot bárki megveheti az Egyesült Államokban, körülbelül 19 millió forintnyi dollárért.