A Toyota Prius mára nem csak egy autó, hanem egy jelenség. Az 1997-ben megjelent első generáció még nem is szerzett akkora hírnevet, mint aztán a 2003-ban érkező második. Furcsa, aerodinamikailag indokolt formájával és hatékony, tényleg takarékos hibrid hajtásával nem csak azoknak lett szimpatikus, akik valóban költséghatékonyan szeretnének autózni.

Hanem azoknak is, akik meg szeretnék mutatni, hogy számít nekik a bolygónk jövője. Így lehet az, hogy a kettes Prius már hollywoodi sztárok körében is népszerű lett. Ma pedig a használt autók között szerepel jól, mint megfizethető árú, megbízható és kis fogyasztású autó.

A Prius köré már szinte egyház alakult, sokan biztos nem nézik jó szemmel, ha ilyen történik az autóval:

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ben Schulz (@schulzb) által megosztott bejegyzés, Jan 1., 2018, időpont: 7:22 (PST időzóna szerint)

Az autóba egy 4BT Cummins turbódízel motor került, amitől egyrészt okádja a fekete füstöt, másrészt átalakult hátsókerék-hajtásúvá. A 3,9 literes, négyhengeres motor 363 kg-ot nyom és gyári formájában 359 Nm nyomatéka van.

Itt viszont új, Schulz turbófeltöltőt, intercoolert és pár apróságot kapott, hogy hatékonyabban égesse a gázolajat és a gumit egyszerre. Tehát maradt hibrid a Prius: