Virginia állam fővárosában, Richmondban a rendőrség letartóztatta, majd eljárást indított Olufemi S. Olomola ellen; a CNN értesülései szerint a 38 éves férfit a következőkkel vádolják: kétrendbeli emberrablás és gondatlan vezetés.

Olomola Uber-sofőrként fuvarozta volna John Murrayt és feleségét, Tameka Swannt, ám a házaspár vacsorája egy krimibe torkollott. A férfi autójának ugyanis mindössze néhány háztömb után nekiütközött egy másik autós, de az nem szállt ki az ilyenkor szokásos papírmunka elvégzése végett, hanem továbbhajtott – Olomola is a nyomába eredt, de utasait nem engedte kiszállni.

A Halálos iramban jellegű autós üldözést Murray elkezdte élőben közvetíteni a Facebookon, az autó sofőrje azonban közreműködő volt abban, hogy Swann tárcsázza a 911-et. Nem sokkal később aztán rákapcsolt a 38 éves férfi, a következő négy percben számtalan piros lámpán hajtott át.

„Négy gyerekem van, nem vezethet így” – fakadt ki joggal Swann, miközben férjével együtt könyörgött a sofőrnek, hogy hagyja őket elmenni. A pár kérése nem teljesült, sőt folytatódott az ámokfutás: a további piros lámpás jelzések figyelmen kívül hagyása mellett majdnem egy biciklist is elgázolt az autós, aki végül egy másik autónak ütközve állt meg.

A sofőr újra fel akart csapni önkéntes rendőrnek, a 911 diszpécsere azonban figyelmeztette arra őt, hogy hagyja abba az üldözést. Végül felhagyott tervével, és ekkor a pár is kiszállhatott a gépjárműből.

„Csak ment és ment. Ez volt életem legfélelmetesebb pillanata” – nyilatkozta a CNN-nek az eset után a négygyerekes édesanya.

Murray hozzátette, hogy az incidenst követően feleségével együtt kórházi kivizsgáláson esett át, a két balesetből fakadóan kisebb fájdalmaik azóta is vannak.

A CNN megkeresésére az Uber reagált a történtekre: „A sofőr viselkedése mélységesen aggasztó, az applikációhoz való hozzáférését töröltük. Kapcsolatba léptünk az illetővel, és készen állunk arra, hogy támogassuk az igazságszolgáltatást a vizsgálat folyamán” – áll a cég közleményében.