Valamikor 1970-ben a BMW és a Lamborghini egy megállapodást kötött, hogy együtt készíthessenek olyan sportautót, ami a versenyzéshez és ezért a homologizációhoz szükséges. Mivel a BMW nem tudta volna legyártani a szükséges 400 darabot, ezért az olaszokat kérték fel, hogy dolgozzák ki az autót és építsék meg.

Az olaszok viszont idő közben egyre nagyobb pénzügyi bajokkal küzdöttek, ezért 1978 áprilisában a BMW teljesen átvette a projektet. Eredetileg a Group 5-be szánt autókat aztán a Group 4 szabályaihoz tudták inkább igazítani. A karosszériát Giorgetto Giugiaro tervezte, a kabin mögött pedig a több mint 270 lovas, 3,5 literes sorhatos motor kapott helyet, mely Paul Rosche műve. Az M1 a BMW első igazi sportmodellje és az első középmotoros autója is. És nem kapható Lego-készletben.

Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 1
Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 2

Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk

Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk

Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 10
Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 11
Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 12
Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 13
Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 14
Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 15
Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 16
Fotó megosztása:

Ezen viszont változtathatunk. A Tomodell nevű felhasználó egy remek ötletet töltött fel a Lego Ideas oldalára. Ez az a hely, ahol hobbiból alkotók saját kreációjukat megmutathatják, és ha összegyűlik rá a 10 ezer támogató, akkor a Legónál elkezdenek komolyan gondolkozni rajta. Így született meg a Caterham Seven 620R és a Saturn V is.

A BMW M1 terve egészen ígéretes. A forma nagyon a helyén van, és készült belőle versenyváltozat is a keresztben átfutó M-csíkokkal, szélesítésekkel és hatalmas hátsó szárnnyal. Az autó egyébként a felniken kívül nem tartalmaz egyedi elemet. Összesen 1000 elemből épül fel.

Ezt a Lego-BMW M1-est szívesen kiraknánk 17

Különlegessége, hogy az alkotó arra is gondolt, hogy a technikát jobban láthatóvá tegye, ezért nem csak az orrpanel, az ajtók és a motorháztető nyitható, hanem az alvázról leemelhető a karosszéria, így láthatóvá válik az utastér és a hathengeres motor is.

Remekül átgondolt készlet ez, amit szívesen raknánk ki. Most valamivel 5 ezer felett jár a támogatók száma. Igyekezzünk feltolni 10 ezer fölé, katt ide hozzá!