„Nem igazán akartam hinni a szememnek, amikor szembe került velem a furgon. Találkoztam már több szabálysértéssel, de ezt nagyon pofátlannak gondolom” – fogalmazott az alább látható esetet videóra vevő autós.

A felvételt Budapesten, az egyik 15. kerületi bevásárlóközponthoz vezető Feltáró út és a Szentmihályi út kereszteződésénél rögzítették. Ahogyan az a képen is látható, az Újpest felől érkező piros Ford Transit alternatív útvonalon közelítette meg a bevásárlóközpont közelében található padló burkolatok, függönyök és tapéták értékesítésével foglalkozó kereskedelmi egységet.

Habár jó kérdés, hogyan vitte véghez a furgonos azt a Szentmihályi út igen forgalmas, kétszer kétsávos szakaszán, hogy a szembejövő forgalomban hajtson a bevásárlóközpont, az biztos, hogy veszélytelen semmiféleképpen nem volt a manőver.

Való igaz, a szóban forgó üzletet nem lehet közvetlenül a Szentmihályi útról megközelíteni: az alábbi térképmellékleten jól kivehető, hogy egészen a körforgalomig el kell menni, majd annak negyedik, a Szentmihályi út irányába vezető kijáratán kihajtani. Ez azonban nem lehet mentség egy ilyen helyzetben.