Olvasónk küldte az alábbi megrázó videót, amelyen az látható, ahogy a Nagykőrösi úton egy betegszállító csúnyán elgázol egy nőt a zebrán. A betegszállító sofőrje sajnos nem kellő körültekintéssel közelítette meg a gyalogosátkelőt.

 

A TV2 riportjából kiderült, hogy állítólag a baleset után azonnal felsegítették a sérültet, akit aztán kórházba szállítottak. A cég, amelynek a sofőrje elütötte a nőt, a csatornának azt nyilatkozta, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy kollégájuk hibázott, megteszik a szükséges munkaügyi lépéseket, valamint, ha nyomon tudják követni a nő állapotát, a lehetőségeikhez mérten segítik a felépülését.

A helyszín:

 

A zebrákon történt tavalyi összes baleset mindössze 12 százalékánál (969 esetből 113-ban) működött lámpa a gyalogátkelőnél.

“A balesetek majdnem fele Budapesten, a tízből kilenc gázolás fényjelző nélküli gyalogátkelőhelyen történik. Négyből három halálos baleset szintén fényjelzés nélküli zebrán történt 2019-ben” – írta a Facebookon Székely Sándor országgyűlési képviselő, aki parlamenti eseti bizottságot is kezdeményezett az ügyben.

 

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsága tavaly tavasszal már lebonyolította a Zebra terv elnevezésű kampányát. Az akció célja volt, hogy a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet.