Valamivel reggel 8 előtt kezdődött az egész, amiből aztán hatalmas baleset kerekedett a Virginia állambeli Richmondtól 50 mérföldre található Queen’s Creek hídon. A helyi sofőr, Ivan Levy elmondása szerint feleségével külön autóban utaztak Williamsburgba, amikor a nagy köd miatt lassított és bekapcsolta a vészvillogót. Sikerült elkerülnie a sort, de a feleségének már nem sikerült és belerohant az előtte lévő autóba.

Aztán folyamatosan érkeztek és halmozódtak az autók a helyszínen. Végül 69 jármű ütközött össze a hídon. A köd miatt ugyanis sokan nem látták, hogy mi van előttük. Olykor pedig a fokozott óvatosság sem segített.

A balesetben résztvevőket fogadó orvos elmondása szerint egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, öt fő mérsékelten sérült, 18-an pedig kisebb sérüléseket szenvedtek. Más beszámolók szerint két életveszélyes sérültje van a tömegkarambolnak.

Az I-64-est természetesen teljes szélességében lezárták és a szokottnál hosszabb ideig maradt lezárva az autók elszállítása miatt.