Miami híres óceánpartján 66 homokból faragott jármű áll egy elképzelt torlódásban. Leandro Elrich ezzel a látványos, de mégis törékeny művel próbálja az embereket rádöbbenteni a klímaválság okozta problémákra. 

Az üzenet egyértelmű. Dugóban álló autóink, amiket ma a hétköznapok megingathatatlan jeleként élünk meg könnyen eltűnhetnek velünk együtt, ha nem cselekszünk. Úgy tűnik, hogy a járművek tömörített homokból állnak, bár a művész nem árulta el, hogy hogyan készítette őket, írja a Dezeen nevű design magazin. Annyi biztos, hogy két évig dolgozott a dugón, és 330 tonna homokot használt fel, a költségek pedig az egyszerű alapanyag ellenére igen magasra szöktek.

A fontos társadalmi üzenetért 700 ezer dollárt fizettek szponzorok, magáncégek, 300 ezret pedig  a város adott hozzá, vagyis az adófizetők (az alkotás így körülbelül 300 millió forintba került).

Homokból faragott torlódás figyelmeztet a klímahelyzetre 1Homokból faragott torlódás figyelmeztet a klímahelyzetre 2Homokból faragott torlódás figyelmeztet a klímahelyzetre 3