Egy román “horrorkaraván” az M0-sról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból fordul jobbra. Mindezt úgy, hogy piros a lámpa. Szerencsére baleset nem történt, de megdöbbentő volt a látvány – írta a Budapesti Autósok olvasója, aki a felvételt készítette.

 

Nagyon úgy fest, hogy hiába a sok büntetés, amit a magyar rendőrök osztanak ki nap mint nap a szabálytalan szerelvények vezetőinek, ez nem tartja vissza őket. 

Átlagosan havonta valamivel több mint száz “horrorkaravánt”, vagyis szabálytalan járműszerelvényt fogtak el idén a hazai utakon. Az autókereskedők megrendelésére Nyugat-Európából útra kelő szerelvények valójában kisteherautók, mert ezekre a legolcsóbb az autópályadíj, és arra törekszenek, hogy egyetlen jármű-utánfutó párossal a lehető legtöbb járművet szállítsák el a megrendelőhöz.

A jelenséget a nyugaton drágán javítható, főként német piacos, ott már használhatatlan kocsik kelet-európai kereslete hajtja.

Az ORFK arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy közlekedésrendészeti ellenőrzések során az autópályán, autóúton a vontatásra, illetve az M1, N1 kategóriájú járművek megterhelésével kapcsolatos szabályok megsértése miatt tavaly 1004, míg az idei év első nyolc hónapjában 889 járművezetőt büntettek meg.