Nyakunkon a kocsonyaszezon, de ezzel a fajtával senki sem lakik jól. Sőt, a tulajdonos torkában vélhetően csak keserű epe gyűlik össze, mert egy olajteknőben nem ilyen állagú anyagnak kellene lennie.

Láttunk már rengeteg földöntúli rémséggé változott kenőanyagot, a habos kávétól kezdve a sűrű, fekete masszáig, de ennyire homogén tömböt még nem dobott fel az internet.

A zselésedés okait egy korábbi videónál Gajdán Miklós fedte fel nekünk: “Ez akkor fordulhat elő, ha fagyálló jut az olajba, mert valamelyik tömítés (pl. a hengerfej) kilyukad, “átég”, vagy maga a blokköntvény sérül és a hűtőfolyadék összeköttetésbe kerül a kenőrendszerrel.”

A zselés állaghoz tényleg apró sérülés, repedés kell, és mindenképp fagyálló. Ha már “ömlik” az olajkörbe a hűtőfolyadék, akkor az olajleeresztő csavaron tejeskávéra emlékeztető, híg folyadék távozik.