Egyre több olyan fotó bukkan fel a neten, melyeken töltőpontot eltorlaszoló furgonokat, belső égésű motorral szerelt autókat látunk. Ezek a fotók főképp az Egyesült Államokban készülnek, és ott azért lehet hatékony a villanyautósokkal szembeni trollkodás, mert sok töltőpont magánterületen épült, így a helyi rendőrségnek hosszabb időbe telik, míg törvényesen el tudják szállítani a helyfoglalással provokálók járművét.

Berlinben viszont tényleg felesleges erre játszani, a közterületi töltőknél azonnal tud cselekedni a hatóság, ahogy odaér a “lopóautó” már fel is szabadul a hely, a tulajdonos pedig mehet autójáért a telepre, és fizethet. 

Ez történt a képeken látható kék Ford F-150-essel is, a berlini rendőrség hamar lépett, gyorsan elszállították a helyfoglalót. Még egy poénra is futotta a kommunikációs osztálytól: “ha ezt a kék óriást is töltötték volna, garantáltan áram nélkül marad a szomszédság” – írták németes humorral, mert nyilván mindenki tudja, hogy a Ford F-150 minden, csak nem elektromos.

Villanyautósokat provokált a furgonos, de a rendőrség hamar lépett 1Villanyautósokat provokált a furgonos, de a rendőrség hamar lépett 2