Mára a Ford Sierra Cosworth különösen nagy érték lett, így aztán cseppet sem csodálkozunk azon, hogy lassan csillagászati áron kelnek el az aukciókon kalapács alá kerülő darabok. Az alacsony futásteljesítmény pedig még tovább srófolja az árat, ezért lehet, hogy a cikkben szereplő darabért valaki 86 000 fontot, vagyis 33 millió forintot fizetett.

Az autó 1991 óta nem mozdult ki a garázsból, mindössze 12 ezret mutat a kilométerórája. Csak a port gyűjtötte tehát a hosszú évek során, abból viszont sokat, gazdája 1987-ben vásárolta meg, 1991-ben pedig eltette befőttnek. 

33 millióért vettek meg egy 28 éve garázsban porosodó Fordot 133 millióért vettek meg egy 28 éve garázsban porosodó Fordot 2

Első és egyetlen tulajdonosa 2016-ban elhunyt, így kerülhetett 2019-re eladó sorba a kocsi. Nincs még egy ilyen keveset futott példány, ezért is volt nagy az érdeklődés. Az ilyen idős Fordok gyakorlatilag vagy javított darabok, vagy rozsdaboglyák, ez a kocsi viszont tökéletes karosszériával kerül új gazdájához, csak a négy kereket, a folyadékokat, és az üzemanyagtankot kellett lecserélni. 

A Ford Sierra RS Cosworth végsebessége 240 km/óra és 7 másodperc alatt gyorsul százra. Az angol Wikipedia szerint 30 932 RS Cosworth készült, legtöbbjük hátul hajtó limuzin volt. Az összkerekes szedánból eladott 12 250 darab elég jelentős része válhatott raliautók alapjává vagy futott edzőautóként.