Talán nincs a Földön olyan autóbolond, aki ne ismerné a Knight Ridert. Ez az a sorozat, amit 1982-ben kezdett vetíteni az NBC, a főszereplője pedig David Hasselhoff volt. A Jogért és Igazságért Alapítványnak dolgozó Michael Knight a legmodernebb eszközzel harcolt a bűn ellen, ez pedig a Knight Industries 2000 nevű autó. Vagyis KITT.

KITT eredetileg egy Pontiac Trans Am, tehát egy széles körben elérhető, elég népszerű modell. Ebből következően nem kevés replika készült és mi ennek nagyon örülünk, mert ez az autó a mi hősünk. A minden kütyüvel teletömött, önálló közlekedésre alkalmas, beszélő sportautó. Felsorolni is nehéz volna, mennyi apróság segít abban Michael Knightnak, hogy rács mögé kerüljenek a bűnözők, de a fedélzeten található rengeteg színes gombból azért sejteni lehet.

Azonnal elvinnénk egy körre a KITT-et, mert egy igazi hős 2

A forgatásokhoz húsz autót használtak, de ebből nagyjából csak öt példány maradt fenn, így azok értéke jóval magasabb, mint ennek az aukción kínált darabnak. Nagyjából 18 millió forintnak megfelelő összegért így nem csak egy 5,7 literes, V8-as motorral szerelt Pontiacot szerez az, aki lecsap majd az autóra, hanem egy valódi hőst.

Azonnal elvinnénk egy körre a KITT-et, mert egy igazi hős 3