A Szentendrei úti felüljárón megcsúszott, kidöntött egy oszlopot, majd a villamossínekre hajtott egy személyautó – adta hírül a katasztrófavédelem hétfő délután.  A baleset a felüljáró Buda felé tartó szakaszán, a Kórház utca magasságában történt. Az elsődleges információk alapján szerencsére senki nem sérült meg.

Azóta előkerült egy videó, amelyet a BP-i autósok közössége osztott meg, és a fent említett baleset körülményei láthatóak rajta.

 

Igen, jól láttad, a villamospálya szélén álldogál egy rendőr és valamit próbál mutatni az autósoknak (talán azt, hogy lassabban, mert nedves az útburkolat és könnyedén megcsúszhatnak?). Az egészen egyértelmű, hogy az egyenruhás láttán a VW sofőrje elég erősen belelép a fékbe, és az utána érkező kisteher ezt vagy későn reagálta le, vagy pedig szintén a rendőr miatt fékezett erősebbet a kelleténél, aminek köszönhetően megpördült és csúnyán a sínekre vágta a járművet.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a BRFK sajtóosztályát, és megkérdeztük, hogy az épp szolgálatot teljesítő, a videón látható rendőrnek mi volt a feladata aznap délután, amikor a baleset történt. Amint megkapjuk a választ, frissítjük a cikket.

Frissítés, a rendőrség válasza

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a felvételen szereplő balesettől feljebb a Budára tartó oldalon, a Szentlélek téri lehajtó magasságában korábban egy másik baleset is történt, amely során egy autó csapódott a szalagkorlátnak. A forgalom egy sávon haladt és torlódás alakult ki. A helyszínelés idejére a rendőrség intézkedett a forgalom irányítására és terelésére, valamint a baleset irányába haladó forgalom lassítására.