A Mercedes-Benz G-osztály egyike a világ azon autóinak, amely hosszú évtizedek óta, egész pontosan negyven éve változatlan recept alapján épül. Az idők során azért modernizálták, de a szögletes, alvázas terepjáró jellege mindig megmaradt. Remek alapot nyújt luxusautó építéséhez vagy erős, exkluzív tuninghoz, amivel aztán London utcáin cirkálhat a tulajdonosa. De továbbra is készülnek belőle célszerszámok, mint ez a páncélozott gép is.

Ebben az esetben nem volt cél, hogy a páncélozás észrevétlen legyen, csupán az autó orra és a lámpák ismerhetőek fel, máskülönben a Gruma Automobile és az Armored Car Systems G500-asa úgy néz ki, mint egy harckocsi. Ez nem véletlen, a német hadsereg is hasonló gépet használ, de a P1-es most a civilek számára elérhető változat.

A 37 hüvelykes kerekeken guruló G-osztályt 416 lovas, 4 literes, biturbó V8-as motor mozgatja. Több paramétert nem árulnak el róla, ami érthető egy olyan autónál, melynek fontos védelmi funkciója is van.

A cél azonban nem más az autóval, minthogy a legkülönfélébb körülmények között – így akár terepen is – megfelelő védelmet nyújtson annak, aki a fedélzeten, a szépen varrott bőrfotelben utazik.

a videó a hirdetés után indul